• Coreea de Nord a afirmat vineri că proiectilul lansat în direcţia Mării Japoniei cu o zi înainte a fost o rachetă balistică intercontinentală.
  • Racheta, numită Hwasong-17, a fost trasă ca răspuns la exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, descrise drept ,,provocatoare şi agresive” de agenţia oficială de la Phenian.
  • Potrivit armatei sud-coreene, racheta, trasă într-un unghi înalt, a zburat 1.000 de kilometri înainte de a ateriza în mare.

Coreea de Nord a afirmat vineri că proiectilul lansat în direcţia Mării Japoniei cu o zi înainte a fost o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), a transmis agenţia de stat KCNA, confirmând declaraţii ale armatei sud-coreene, scrie Media Part.

Racheta, numită Hwasong-17, a fost trasă ca răspuns la exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, descrise drept ,,provocatoare şi agresive” de agenţia oficială de la Phenian.

Potrivit armatei sud-coreene, racheta, trasă într-un unghi înalt, a zburat 1.000 de kilometri înainte de a ateriza în mare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Această nouă demonstraţie de forţă a avut loc cu câteva ore înaintea vizitei la Tokyo a preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol. În capitala Japoniei, aceasta urmează să abordeze în special problema programelor nord-coreene de rachete şi arme nucleare, într-un moment în care Seulul şi Washingtonul desfăşoară manevre militare pe care Phenianul le vede ca pe o repetiţie a unei invazii a teritoriului său.