- Dmitri Medvedev, a avertizat că încercările Ucrainei de a recuceri peninsula Crimeea ar putea duce la utilizarea armelor nucleare de către armata rusă.
- Medvedev a subliniat că doctrina de izolare nucleară a Rusiei prevede utilizarea armelor nucleare dacă existența statului rus este amenințată.
- Cu toate acestea, el a minimizat intențiile declarate ale Ucrainei de a încerca să recucerească Crimeea, numindu-le propagandă și menționând situația economică dificilă a țării.
Încercările Ucrainei de a recuceri peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, ar putea duce la utilizarea armelor nucleare de către armata rusă, a avertizat astăzi vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.
Advertisment
„Dacă vorbim despre ofensive serioase legate de încercarea de a recâștiga Crimeea prin forță, este absolut clar că acest lucru va fi considerat un motiv pentru utilizarea oricăror mijloace, inclusiv a celor prevăzute în doctrina de izolare nucleară”, a declarat Medvedev într-un interviu.
Medvedev, cunoscut pentru declarațiile sale agresive, a reamintit că doctrina de izolare nucleară a Rusiei prevede utilizarea armelor nucleare dacă existența statului rus este amenințată. Iar încercarea de a pune stăpânire pe o parte a statului rus este un atac la adresa existenței acestuia, a spus el.
Recomandări
„Trageți propriile concluzii: condițiile pentru utilizarea oricărei arme vor fi clar îndeplinite aici. Absolut orice. Și sunt convins că acest lucru este un lucru pe care îl înțeleg „prietenii” noștri de peste mări”, a adăugat el.
Cu toate acestea, el a minimizat intențiile declarate ale Ucrainei de a încerca să recucerească Crimeea, menționând că „aceasta este propagandă, trebuie să o vedeți așa, ceea ce se face întotdeauna în timp de război”. „Mai ales pentru că situația lor economică, spre deosebire de a noastră, este oribilă”, a spus el.
Medvedev a subliniat că, în prezent, Kievul subzistă din fonduri externe și a spus că, în cazul în care războiul se va încheia, „Ucraina nu este doar o țară ruinată, este o țară care este complet întreținută din exterior, un stat eșuat”. El a negat că Ucraina ar putea adera în curând la Uniunea Europeană, afirmând că aceasta este „o minciună totală”. „Cine are nevoie de ei în această situație. Așa că acestea sunt doar cuvinte pentru a liniști poporul”, a spus acesta.
Subliniind dependența Ucrainei de Occident, Medvedev a susținut că „fără ajutorul NATO (…), fără bani și fără livrări de arme, regimul de la Kiev nu ar fi supraviețuit o săptămână, acest lucru este absolut evident”.
„De aceea, cu cât livrările sunt mai mari, cu atât este mai dificil, desigur. Ei se pregătesc pentru operațiuni ofensive și acest lucru este cunoscut de toată lumea. Statul nostru major ia în considerare acest lucru și își pregătește soluțiile”, a conchis el.
Ajungerea la Kiev sau Lviv
Medvedev a dat asigurări, de asemenea, că trupele rusești pot ajunge la Kiev sau la Lviv dacă va fi necesar.
„Nimic nu poate fi exclus. Dacă trebuie să mergeți la Kiev, atunci trebuie să mergeți la Kiev, dacă trebuie să mergeți la Lviv, atunci trebuie să mergeți la Lviv pentru a scăpa de această infecție”, a declarat Medvedev, președinte al Rusiei între 2008 și 2012, într-un interviu acordat presei locale, scrie 20Minutos.
Vorbind despre obiectivele campaniei militare a Rusiei, Medvedev a mai spus că Moscova are nevoie de o „fâșie sanitară” la granița sa vestică pentru a evita ca teritoriul său să fie lovit de arme care trag de la „70-100 de kilometri distanță”.
„Toate obiectivele stabilite pentru a ne proteja teritoriul, adică teritoriul Federației Ruse, trebuie să fie atinse”, a adăugat el.
Citește și
- VIDEO. Incendiu de mari proporții în Spania. Au fost înregistrate temperaturi record
- Franța va interzice TikTok pe telefoanele de serviciu ale funcționarilor publici
- Ucraina anunță sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă: „O amenințare la adresa securității naționale”
Partenerii noștri