• Tinerii catolici pleacă din Portugalia cu un nou îndemn din partea Papei: Biserica este deschisă tuturor fără excepție.
  • Papa Francisc: Biserica Catolică este deschisă tuturor, inclusiv comunității  LGBTQIA+.
  • Papa Francisc a prezidat duminică o liturghie de Ziua Mondială a Tineretului la Parque Tejo din Lisabona, în timp ce și-a încheiat călătoria de cinci zile în Portugalia.

Papa Francisc a declarat duminică că Biserica Catolică este deschisă tuturor, inclusiv comunității  LGBTQIA+, și că are datoria de a-i însoți pe aceștia pe un drum personal de spiritualitate, dar cu regulile bisericii, scrie Reuters.

Papa Francisc, care s-a adresat reporterilor în avionul care se întorcea la Roma din Portugalia, a mai spus că starea sa de sănătate este bună după operația de hernie abdominală suferită în iunie.

Suveranul Pontif a profitat de primul Festival Mondial al Tineretului Catolic, după pandemie, ca să ceară iertare pentru abuzurile sexuale comise în cadrul bisericii.

Recomandări

A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CINE OCUPĂ FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ

Papa Francisc a prezidat duminică o liturghie de Ziua Mondială a Tineretului la Parque Tejo din Lisabona, în timp ce și-a încheiat călătoria de cinci zile în Portugalia.

Aproximativ 1,5 milioane de tineri au participat la ceremonie, înfruntând căldura.