• Papa Francisc a anunțat astăzi, 9 iulie, că va numi 21 de cardinali de rang înalt.
  • Va fi al nouălea consistoriu convocat de papă de la alegerea sa în urmă cu 10 ani ca prim pontif din America Latină.
  • Ceremonia de instalare a acestora, cunoscută sub numele de consistoriu, va avea loc pe 30 septembrie.

Papa Francisc a anunțat astăzi, 9 iulie, că va numi 21 de cardinali de rang înalt, punându-și din nou amprenta asupra grupului care își va alege într-o zi succesorul după moartea sau demisia sa, scrie Reuters.

Ceremonia de instalare a acestora, cunoscută sub numele de consistoriu, va avea loc pe 30 septembrie, a anunțat Francisc, în timpul rugăciunii de la amiază către pelerinii și turiștii din Piața Sf. Petru.

Va fi al nouălea consistoriu convocat de papă

Noii cardinali provin din țări precum Statele Unite, Italia, Argentina, Elveția, Africa de Sud, Spania, Columbia, Sudanul de Sud, Hong Kong, Polonia, Malaezia, Tanzania și Portugalia. Optsprezece dintre cei 21 au sub 80 de ani și vor putea intra într-un eventual conclav secret pentru a alege următorul papă. Ei sunt cunoscuți ca electori cardinali.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Viziunea unei biserici mai progresiste

După consistoriul din septembrie, vor fi 137 de cardinali alegători, aproximativ 73 la sută dintre ei aleși de Francisc. Acest lucru crește posibilitatea ca următorul papă să-și împărtășească viziunea despre o Biserică mai progresistă, incluzivă.

Francisc a crescut, de asemenea, posibilitatea ca următorul papă să vină din Asia sau Africa, desemnând în mod constant cardinali alegători de pe acele continente și acordând mai puțină importanță decât predecesorul său țărilor din Europa.

Dacă papa va numi și mai mulți cardinali depinde de cât timp trăiește

Francis a petrecut nouă zile în spital după o intervenție chirurgicală pentru o hernie abdominală luna trecută. Recuperarea lui merge bine și urmează să viziteze Portugalia între 2 și 4 august și Mongolia între 31 august și 4 septembrie.

Ceilalți trei cardinali noi, care au 80 de ani sau peste și sunt prea bătrâni pentru a vota într-un conclav, au fost numiți pentru a le mulțumi pentru serviciul lor îndelungat față de Biserică.

Tuturor cardinalilor, indiferent de vârsta lor, li se permite să ia parte la întâlnirile pre-conclav, cunoscute sub numele de Congregații Generale, dându-le un cuvânt de spus în ceea ce privește tipul de persoană pe care cred că ar trebui să aleagă cardinalii mai tineri.

Citește și

Guvernul, în discuții urgente cu directorul BBC. Ce urmează în cazul prezentatorului acuzat că a plătit un adolescent pentru imagini cu caracter sexual

VIDEO. Trei scenarii în care centrala nucleară de la Zaporojie poate fi transformată de Putin într-o „bombă murdară”. Explicațiile MAE ucrainean

FBI va dezgropa cadavrul unei femei ucise în 1969. Crima a fost prezentată în serialul Netflix „The Keepers”