• Oprah Winfrey a vizitat insula Maui pentru a oferi suport persoanelor rămase fără adăpost în urma incendiilor.
  • Conspiraționiștii o acuză pe vedetă că ar fi provocat incendiile ca să cumpere proprietăți sau să construiască un sat cu arhitectură polineziană.
  • 99 de persoane au pierit ca urmare a incendiilor provocate de curenții de vânt și de seceta cauzate de schimbările climatice.

99 de persoane au decedat din cauza incendiilor devastatoare de pe insulele Maui și Hawaii.

Oprah Winfrey a vizitat un adăpost de pe insula Maui, devastată de incendii, pentru a evidenția situația dificilă a persoanelor evacuate.

Hawaii News Now relatează că Winfrey a declarat în timpul vizitei sale de duminică că este esențial ca ajutoarele să ajungă rapid la locuitori afectați de incendii, potrivit AP News.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Ea a declarat că ,,vom fi cu toții în continuare aici încercând să ne dăm seama care este cea mai bună modalitate de a reconstrui… Voi fi aici pe termen lung, făcând tot ce pot”.

Winfrey a vorbit în fața War Memorial Gymnasium din Wailuku. Ea a spus că a livrat produse de igienă personală, prosoape și apă în ultimele zile. De asemenea, ea vorbește cu oamenii unul câte unul, ascultându-le poveștile ,,și lăsându-i pe oameni să știe că ei contează”.

Winfrey a spus că cea mai urgentă problemă este găsirea unor locuri de cazare pentru oamenii rămași fără adăpost.

Ea a mai spus: ,,Cea mai mare îngrijorare a mea este cine este la conducere”.