• Boala Parkinson afectează mai ales persoanele cu vârste de peste 50 de ani.
  • Noile date arată că Parkinson nu este o singură boală, ci are mai multe subtipuri, care necesită tratamente diferite.
  • A.I. poate ajuta studiul Parkinson prin procesarea datelor acumulate despre aceastā boală şi tratamente adecvate.

Parkinson este boala despre care știm că este incurabilă, dar în rest, foarte puțin. Este posibil însă ca prin inteligenţa artificială să obținem mai multe informații, și chiar tratamente personalizate.

Este vorba despre rezultatele obținute de două instituții de neurologie din Londra. Ei au aplicat inteligența artificială pentru studierea acestei boli nemiloase. De exemplu, un milion de persoane trăiesc în SUA cu această boală și 90.000 de persoane pe an primesc acest diagnostic, doar în SUA.

Mai știm că persoanele peste 50 de ani dezvoltă această boală, dar în afară de anumite procese care se petrec în creier, cercetătorii și medicii nu aveau foarte multe informații despre cum ar putea fi tratată boala Parkinson.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

De altfel, în medicină este foarte important să obținem cât mai multe date despre astfel de boli, pentru a le putea diferenția, dacă există subtipuri, iar noutatea este că acești cercetători londonezi au reușit să stabilească patru subtipuri ale bolii Parkinson.

Inteligența artificială poate procesa o cantitate enormă de date, într-un timp foarte scurt și să observe neregularitățile, dar și neregularitățile tipice, în cazul unor anumite afecțiuni ale creierului, cum este, de exemplu, boala Parkinson.

În situația în care alimentăm inteligența artificială cu o cantitate mare de date, această tehnologie poate stabili din ce în ce mai exact, aceste subtipuri, de exemplu, ale bolii Parkinson și se pot aplica tratamente personalizate, ceea ce contează foarte mult în mărirea șanselor de supraviețuire a pacienților și de a îmbunătăți calitatea vieții, întrucât această boală este încă incurabilă.

Citește și: