• Apărarea aeriană americană a trimis vineri avioane de vânătoare pentru a respinge un avion civil.
  • Echipajele a două avioane F-16 au tras rachete de avertizare pentru a atrage atenția pilotului aeronavei civile.
  • Biden urmează să se întoarcă la Washington sâmbătă, după o săptămână de vacanță.

Apărarea aeriană americană a trimis vineri avioane de vânătoare pentru a respinge un avion civil care a intrat în spațiul aerian temporar restricționat în apropiere de Lacul Tahoe. Potrivit AP, acolo președintele Joe Biden și Jill Biden își petrec vacanța.

Echipajele a două avioane F-16 au tras rachete de avertizare pentru a atrage atenția pilotului aeronavei civile și au escortat-o în afara spațiului aerian restricționat fără alte incidente, a precizat Comandamentul nord-american de apărare aerospațială, într-un comunicat.

Un elicopter al Gărzii de Coastă a luat, de asemenea, parte la interceptare, care a avut loc vineri dimineață, ora Coastei de Vest. Nu au fost publicate informații despre aeronava civilă sau despre pilotul acesteia.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat pe X, site-ul cunoscut anterior sub numele de Twitter, că incursiunea nu a fost „de interes pentru protecție” și nu a avut niciun impact asupra operațiunilor Secret Service.

Olivia Dalton, principala adjunctă a secretarului de presă al Casei Albe, a spus, de asemenea, că președintele nu a fost afectat în niciun fel.

Biden urmează să se întoarcă la Washington sâmbătă, după o săptămână de vacanță cu familia sa în regiunea Lake Tahoe din California.

Citește și: