• Donald Trump a cerut amânarea procesului până în 2026.
  • Trump vrea să prindă finalul alegerilor prezidențiale.
  • Avocații lui Trump spun că n-au timp să se pregătească pentru proces.

Avocații lui Donald Trump ar trebui să citească 100.000 de pagini zilnic până pe 11 decembrie. Susținătorii lui Trump au amenințat cu moartea jurații și judecătorul. O femeie i-a trimis lui Trump o scrisoare otrăvită și a fost condamnată la 22 de ani de închisoare.

Deși inculpat penal – Donald Trump nu renunță. Fostul președinte a cerut ca data procesului în cazul asaltului asupra Capitolului din 6 ianuarie să fie mutat în 2026 – la doi ani după finalul alegerilor prezidențiale din America. „Dacă nu îmi mutați procesul, îmi încălcați drepturile constituționale”, a spusTrump, care este supărat că departamentul de justiție vrea să-l aducă în instanță cât mai repede. Avocații lui Trump sunt de acord. Nu au timp să se pregătească pentru proces.

Avocații săi, însă, l-au împiedicat pe fostul președinte să organizeze o conferință de presă programată pentru săptămâna viitoare unde Trump – ar fi prezentat „dovezi” publicului care ar demonstra că el nu a răstălmăcit alegerile din Georgia și că Joe Biden a câștigat statul ilegal.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ceea ce privește cazul Georgia, autoritățile au intrat în alertă după ce numele judecătorului, dar și a juraților au ajuns în online, iar mai mulți susținători ai fostului președinte american despre care autoritățile spun că sunt „extremiști” i-au amenințat cu moartea. „Îi vom găsi pe cei care fac aceste amenințări și îi vom aduce în fața justiției”, spun polițiștii.

În fața justiției a ajuns și o femeie care a fost condamnată definitiv la 22 de ani de închisoare după ce în 2020, i-a trimis lui Trump o scrisoare otrăvită la Casa Albă.

Ce vor avocații lui Trump?

Avocații fostului președinte cer tribunalului să amâne procesul în care e acuzat pentru încercarea de fraudare a alegerilor din 2020, până în aprilie 2026, mult după ce se încheie alegerile prezidențiale de anul viitor. Judecarea sa, așa cum au solicitat procurorii la 2 ianuarie 2024 i-ar încălca drepturile constituționale și ar fi imposibil, având în vedere numărul de dovezi ale guvernului.

Trump și-a anulat conferința de presă săptămâna viitoare pentru a dezvălui ceea ce el susține că este o nouă „dovadă” a fraudei la alegerile prezidențiale din Georgia din 2020 – chiar dacă nicio fraudă nu a fost niciodată dovedită – la sfatul avocaților.

Citește și: