• Dispozitivele de vapat de unică folosință vor fi interzise în curând în Franța.
  • Majoritatea țigărilor electronice de unică folosință vin în arome dulci și fructate, cum ar fi limonada roz, căpșuni și pepene verde, care le fac atractive pentru adolescenți.
  • Vânzările online sunt interzise în Belgia. În Germania, guvernul a interzis țigările electronice aromate.

Premierul francez Elisabeth Borne a declarat că dispozitivele de vapat de unică folosință vor fi interzise în curând în Franța, ca parte a unui plan național împotriva fumatului, scrie Associated Press.

Borne nu a spus când va intra în vigoare interdicția. Ea a spus că guvernul francez va dezvălui în curând noul său plan de combatere a fumatului, despre care a spus că este cauza a 75.000 de decese pe an în Franța. Acesta va include interzicerea dispozitivelor de vapat de unică folosință, despre care ea a spus că „dau obiceiuri proaste tinerilor”. „Este un reflex și un gest cu care tinerii se obișnuiesc. Așa intră în fumat”, a adăugat ea.

Majoritatea țigărilor electronice de unică folosință, care sunt aruncate după ce sunt epuizate, vin în arome dulci și fructate, cum ar fi limonada roz, căpșuni și pepene verde, care le fac atractive pentru adolescenți. Ele sunt vândute în Franța de obicei la un preț cuprins între 8 euro (40 lei) și 12 euro (60 lei).

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

O interdicție existentă deja, privind vânzarea dispozitivelor de țigări electronice persoanelor sub 18 ani, nu este respectată pe scară largă. Promovarea unor astfel de produse este, de asemenea, interzisă.

Mai multe țări europene caută, de asemenea, să interzică țigaretele electronice. Vânzările online sunt interzise în Belgia. În Germania, guvernul a interzis țigările electronice aromate, iar producătorii acestor produse avertizează că acest lucru nu poate fi decât un început pentru o industrie la început de declin.

Citește și: