• Guvernul francez alocă 200 de milioane de euro pentru a distruge surplusul de vin și pentru a sprijini producătorii.
  • Supraproducția și criza costului vieții afectează, de asemenea, industria.
  • Prin direcționarea banilor către industrie, guvernul francez urmărește să oprească „prăbușirea prețurilor… astfel încât viticultorii să poată găsi din nou surse de venit”.

Guvernul francez alocă 200 de milioane de euro pentru a distruge surplusul de vin și pentru a sprijini producătorii. Această măsură intervine în contextul unor probleme pentru industrie, printre care se numără scăderea cererii de vin, în condițiile în care tot mai multe persoane consumă bere artizanală, relatează BBC.

Supraproducția și criza costului vieții afectează, de asemenea, industria. Cea mai mare parte din cele 200 de milioane de euro va fi utilizată pentru a cumpăra stocurile excedentare, iar alcoolul va fi vândut pentru a fi utilizat în produse precum dezinfectanții pentru mâini, produse de curățare și parfumuri.

În încercarea de a reduce supraproducția, viticultorii vor avea la dispoziție și bani pentru a trece la alte produse, cum ar fi măslinele.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Prin direcționarea banilor către industrie, guvernul francez urmărește să oprească prăbușirea prețurilor… astfel încât viticultorii să poată găsi din nou surse de venit”, a declarat ministrul agriculturii, Marc Fesneau.

În ciuda ajutorului financiar – un fond inițial al UE de 160 de milioane de euro, la care guvernul francez a adăugat 200 de milioane de euro – industria vinului trebuie să privească spre viitor, să se gândească la schimbările în rândul consumatorilor … și să se adapteze”, a adăugat el.

Datele Comisiei Europene pentru anul care a luat sfârșit în iunie arată că, până în prezent, consumul de vin a scăzut cu 7 % în Italia, 10 % în Spania, 15 % în Franța, 22 % în Germania și 34 % în Portugalia, în timp ce producția de vin din întregul bloc – cea mai mare zonă viticolă din lume – a crescut cu 4 %.

Citește și: