• Toată Planeta a pornit în căutarea unuia dintre cele mai celebre instrumente muzicale din lume.
  • Bass-ul este estimat 10 milioane de lire sterline, pe care McCartney a cumpărat chitara cu 38 de dolari în 1961.
  • Chitara apare în videoclipurile Beatles din perioada de glorie a trupei, inclusiv în hiturile Love Me Do și She Loves You și ar fi fost preferata lui McCartney.

Toată Planeta a pornit în căutarea unuia dintre cele mai celebre instrumente muzicale din lume: chitara bas Höfner a lui Paul McCartney.

Lost Bass Project vrea să găsească bass-ul estimat 10 milioane de lire sterline, pe care McCartney a cumpărat chitara cu 38 de dolari în Hamburg, Germania, în 1961, dar care a dispărut opt ani mai târziu.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Chitara apare în videoclipurile Beatles din perioada de glorie a trupei, inclusiv în hiturile Love Me Do și She Loves You și ar fi fost preferata lui McCartney.

Potrivit BBC, apelul public al proiectului a fost lansat pe 3 septembrie și sute de noi piste au fost deja primite, spune grupul.

În fruntea operațiunii de căutare a lui Höfner e Nick Wass, care a lucrat îndeaproape cu echipa lui McCartney și chiar a scris o carte despre instrumentul dispărut.

„Este foarte probabil să fi fost furat”, a spus Wass într-o declarație de pe site-ul proiectului. „Cineva, undeva, știe ce s-a întâmplat cu acest bas și unde se află acum”.

Citește și: