• Ziua Mondială a Recunoștinței este sărbătorită anual în lume, pe data de 21 septembrie.
  • Este o ocazie specială să le arăți oamenilor din jur recunoștința pentru că fac parte din viața ta.
  • Această sărbătoarea datează din anul 1965, și a fost creată de un grup de oameni din Hawaii.

Sărbătorită anual la 21 septembrie, Ziua Mondială a Recunoștinței este o reamintire a importanței exprimării recunoștinței prin mulțumirea oamenilor și aprecierea eforturilor lor. Este o zi care vizează conștientizarea importanței de a arăta apreciere și recunoștință față de oamenii din jur.

Puterea recunoștinței și a aprecierii datează din 1965. De atunci, oamenii sărbătoresc în fiecare an Ziua Mondială a Recunoștinței. Meritul îi revine lui Sri Chinmoy, un lider spiritual și profesor de meditație care a conceput ideea la o cină de Ziua Recunoștinței în sala de meditație a Națiunilor Unite. După ce a sugerat ideea unei sărbători globale de recunoștință, fiecare persoană de la masă s-a angajat să organizeze un eveniment în țara natală în fiecare an în acea sărbătoare.

„Cu toții suntem recunoscători pentru familia și pentru condițiile de viață pe care le avem. Cred că ar trebui să fim recunoscători și pentru țara în care trăim, pentru că da, e o țară fascinantă din toate punctele de Vedere, nu am văzut nicăieri o țară și un ecosistem care te face să te simți atât de bine și atât de natural ca țara noastră. O țară în care nu te plictisești, o țară care îți oferă foarte multe oportunități, iar din această perspectivă nu ține decât de curajul și de abnegația de a face lucrurile să se întâmple”, spune Adrian Negrescu, consultant economic.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Citește și: