• Un throuple este o relație intimă consensuală care implică trei persoane. Statisticile arată că 1 din 9 oameni a încercat la un moment dat un tip de relație în trei.
  • Grupurile throuple pot fi mai satisfăcătoare decât relațiile monogame, deoarece responsabilitățile sunt împărțite la trei parteneri în loc de doi.
  • Radu Leca: „Cel care aduce armonie și face tricuplul să funcționeze, este considerat alfa”.

Un throuple este o relație intimă consensuală care implică trei persoane. Statisticile arată că numărul anual al căsătoriilor a scăzut cu peste 50 mii în 30 de an.  1 din 9 oameni a încercat la un moment dat un tip de relație în trei.

Radu Leca, psiholog, spune că noțiunile de poliamorie și de throuple, un cuplu format din 3 parteneri, sunt din ce în ce mai prezente. Unul din 6 oameni cochetează cu ideea.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„Oamenii au nevoie de mult spațiu emoțional în care să se regăsească când se găsește un anumit tip de spațiu pe care nu îl putem consacra în ideea de „al nostru/a noastră” vom încerca să-l împărțim. Să spunem în felul următor: poate mie îmi este mai ușor să mă regăsesc într-un tricuplu, respectiv să ofer simultan, unui număr de doi oameni diferiți, emoții pe care le-aș putea simți doar pentru mine, în cazul subiecților 100% egoiști sau doar pentru o singură persoană în cazul subiecților obișnuiți”, a spus Radu Leca la Aleph News.

Oamenii presupun adesea că throups înseamnă o oportunitate de a avea un grup în trei sau de a face sex în afara relațiilor lor, fără a compromite fidelitatea. Dar a fi într-un throuple este ca și cum ai fi într-o relație și, ca orice altă relație, necesită muncă.

Cum sunt împărțite responsabilitățile

Grupurile throuple pot fi mai satisfăcătoare decât relațiile monogame, deoarece responsabilitățile sunt împărțite la trei parteneri în loc de doi. În plus, oamenii în throuples se bucură ocazional de beneficiile oferite de o relație în doi. De exemplu, atunci când doi parteneri decid să petreacă timp unul cu celălalt, făcând lucruri pe care cel de-al treilea partener s-ar putea să nu le prefere.

„Avem de-a face cu împărțire de responsabilități. Cine împarte, cum împarte și de ce împarte totul, se reduce la liderul care face acel tricuplu să funcționeze. Cine reușește să creeze armonie, cine reușește să aducă tot ceea ce înseamnă idei și reguli în interiorul cuplului reprezintă structura de lideri și în interiorul acestui cuplu, în special persoana care poate să fie identificată ca fiind ‘alfa’ ”, a mai adăugat Radu Leca.

Citește și: