• George Simion a anunțat adunarea pentru protest care are ca țintă frauda electorală pe care coaliția PSD-PNL o pregătește.
  • AUR a inițiat demersurile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernării PSD-PNL.
  • George Simion a făcut apel către români în cadrul unui live pe pagina personală de Facebook.

Ieri, de la ora 12, președintele AUR, George Simion, a anunțat adunarea pentru protest care are ca țintă frauda electorală pe care coaliția PSD-PNL o pregătește pentru anul viitor în diaspora. Simion spune că reprezentanții PSD și PNL nu vor să înființeze noi secții și consulate pentru românii din diaspora.

Primele alegeri de anul viitor vor fi cele pentru Parlamentul European și vor avea loc pe data de 9 iunie 2024. Președintele AUR, George Simion, a făcut apel către români, în cadrul unui live pe pagina personală de Facebook, să le solicite parlamentarilor din județele lor să semneze și să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. „Cine nu semnează moțiunea de cenzură e un trădător!”, a spus George Simion.

George Simion a spus aseară la Știu că „există mai multe probleme de vot pentru diaspora, inclusiv probleme cu procedurile de vot pe care le voi ridica mâine la Institutul Național de Statistică.”

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„La europarlamentare vor fi mai puține secții decât în 2014 și 2019 la alegerile prezidențiale, cel puțin din informațiile pe care le avem până acum și ele vor fi poziționate unde nu există comunități românești importante”, a adăugat George Simion.

AUR a ințiat demersurile moțiunii de cenzură

AUR a inițiat demersurile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernării PSD-PNL ca urmare a pachetului de măsuri fiscale pe care Guvernul le-a pus în transparență marți. Reacțiile care au apărut după publicarea pachetului de măsuri au arătat că acestea pun în pericol iminent o mare parte a economiei reale din România și stârnesc îngrijorare în întreaga societate românească. Măsurile fiscale propuse de guvern sunt, în esență, așa cum arată mai mulți economiști, un cocktail de taxe și impozite care amenință să intoxice economia națională.

George Simion a fost aseară la Știu și a spus că „Ministerul de externe ne-a anunțat că vor înființa secții de vot pentru alegerile parlamentare și că vor creea un site în care își vor înregistra voturile, momentan colegii noștri nu au primit instrucțiuni despre cum pot ajuta la înființarea secțiilor de vot în comunitățile unde sunt mulți români.”

Citește și: