• Ucraina a făcut plângere la Organizatia Mondială a Comerțului.
  • Andrzej Duda spune că Ucraina se comportă ca un om care se îneacă și că trebuie să protejeze fermierii polonezi.
  • Polonia poate interzice mai multe mărfuri pentru import din Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a refuzat să se întâlnească cu Andrzej Duda aseară la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, scrie CNN.

Polonia, alături de Ungaria și Slovacia, interzice, în continuare, importul cerealelor ucrainene, motiv care a făcut-o pe Ucraina să facă plângere la Organizația Mondială a Comerțului.

„Ucraina se comportă ca un om care se îneacă, iar unul care se îneacă e periculos, îl poate îneca și pe cel care îl salvează”, a spus ieri președintele Duda. El i-a reamintit lui Zelenski că Ucraina a primit și primește ajutor din partea Poloniei, dar că trebuie să îi protejeze și pe fermierii ei.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Polonia interzice exportul de cereale

Polonia amenință că poate extinde lista de mărfuri interzise pentru import din Ucraina, dacă Kievul intensifică conflictul acesta este anunțul făcut de prim-ministrul Morawiecki.

Președintele Klaus Iohannis a amintit astăzi la Adunarea Generală a ONU că România va continua să fie un aliat de bază al lui Volodimir Zelenski în lupta cu Vladimir Putin.

Imaginea blocului comunitar se clatină în ochii unor state importante, iar la cererea guvernelor de la Paris și Berlin, o echipă de experți franco-germani a gândit o nouă structură a Uniunii Europene. Blocul ar fi format din 4 cercuri în care vor fi împărțite peste 30 de țări.

Citește și: