• Piața muncii se află într-o continuă schimbare.
  • Durata medie a zilei de lucru s-a redus cu 37 de minute în ultimul an.
  • „Preferința angajaților, în mod cert, este aceea de a nu face ore suplimentare”, a spus Oana Botolan, expert HR.

Piața muncii se află într-o continuă schimbare. Durata medie a zilei de lucru s-a redus cu 37 de minute în ultimul an și mai puțini oameni fac ore suplimentare. Asta ar putea indica faptul că managerii sunt din ce în ce mai atenți la echilibrul dintre viața profesională și cea privată, arată un studiu publicat pe Bloomberg.

„Preferința angajaților, în mod cert, este aceea de a nu face ore suplimentare, mai ales când vorbim de posturi în care munca se face remote. Atunci vorbim de posturi de specialiști și de management, aici nu se dorește din partea angajaților un volum de muncă atât de mare. Atunci, problema se pune invers, din partea angajatorilor și răspunsul la întrebarea legată de preocuparea angajatorilor privind numărul de ore pe care le petrec angajații la muncă, există această preocupare”, a spus Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.

Expertul în HR spune că se dorește o creștere a echilibrului cu timpul privat, însă este destul de complicat deoarece angajatorii și managerii trebuie să „facă un dans destul de complicat între reducerea costurilor și reducerea volumului de muncă pentru angajați”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

„Este un moment destul de dificil anul acesta pentru că această preocupare de a reduce încărcarea, de a reduce epuizarea angajaților, vine într-un an în care există o foarte mare presiune și pe costuri. Când există presiune pe costuri, există presiune și pe înlocuirea colegilor care pleacă”, a declarat Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.

Citește și: