• Evenimentul va avea loc în parcarea galeriei Țiriac Collection, pe 23 și 24 septembrie 2023.
  • Intrarea publicului la expoziția din curtea galeriei va fi gratuită.
  • Această ediție va aduce în prim plan modelul Ferrari 400GT din anul 1978, exemplar complet restaurat de echipa Țiriac Collection.

Țiriac Collection, galeria privată de autovehicule aparținând lui Ion Țiriac, organizează pentru al treilea an consecutiv, o expoziție în aer liber, oferind publicului iubitor de automobile ocazia să exploreze universul automobilistic prin intermediul a peste 70 de modele de excepție. Evenimentul va avea loc în parcarea galeriei Țiriac Collection, pe 23 și 24 septembrie 2023, iar intrarea publicului la expoziția din curtea galeriei va fi gratuită.

Exponatele care vor putea fi admirate la ediția de anul aceasta au fost selectate astfel încât să exemplifice prin fiecare detaliu trecutul si prezentul industriei auto, transformând evenimentul într-o incursiune impresionantă în lumea mașinilor care au definit ultimul secol.

Zeci de modele reprezentative pentru mărcile Aston Martin, Auburn, Bentley, Cadillac, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Lincoln, Mercedes-Benz, Maybach, Porsche sau Rolls-Royce vor fi expuse spre încântarea publicului, pe parcursul celor două zile.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Această ediție va aduce în prim plan modelul Ferrari 400GT din anul 1978, exemplar complet restaurat de echipa Țiriac Collection și prezentat în premieră, în cadrul expoziției în aer liber din 23-24 septembrie.

Seria de modele expuse va fi completată de o gamă excepțională de unități complet restaurate local, precum un model Mercedes-Benz 230 din anul 1938, un Bentley S-Series Sallon din 1955, Bentley Derby ce marchează anul 1937, Cadillac 75 Limousine din 1951 care a aparținut Evitei Peron și un Land Rover din 1974. 

Pe lângă acestea, vor mai fi prezentate publicului și modele aflate în curs de restaurare: Lancia Astura din anul 1939, Fiat Dino din 1972 și Ferrari 365 GT4 din 1973.

Pe parcursul celor două zile și micuții vizitatori ai expoziției vor avea parte de ateliere dedicate de creație, gratuite, în cadrul cărora vor confecționa modele auto 3D din carton și vor afla detalii importante despre istoria domeniului auto de la reprezentanții Țiriac Collection.

Suplimentar mașinilor de colecție, expoziția în aer liber de la Țiriac Collection va oferi și o perspectivă asupra celor mai noi modele din portofoliul distribuitorului Țiriac Auto. Vizitatorii vor putea admira mașini de ultimă generație, precum EQS SUV și SL AMG de la Mercedes-Benz, Hyundai Ioniq 5 și Ioniq 6, Ford Mach-E și Mustang GT și Mitsubishi ASX.

În paralel, galeria va fi deschisă în interior sâmbătă și duminică, în intervalul orar obișnuit 10.00-19.00. Cei care aleg să viziteze galeria la interior, achiziționând un bilet de acces, vor putea admira alte peste 170 de unități, de la exemplare cu povești impresionante, la modele care au aparținut unor personalități remarcabile sau celebrități, ediții limitate, precum și modele cu performanțe extraordinare care reflectă evoluția și inovațiile din tehnologia auto.

Expoziția exterioară este deschisă publicului în mod gratuit și va putea fi admirată în weekendul 23-24 septembrie, în intervalul orar 10:00-19:00, fiind situată în curtea galeriei Țiriac Collection, localizată în Otopeni pe Calea Bucureștilor nr. 289.

Citește și: