• Președintele rus, Vladimir Putin, a dezvăluit că fragmente de grenade de mână au fost găsite în corpurile victimelor accidentului aviatic în care a murit fostul șef al Wagner, Evgheni Prigojin, la nord de Moscova în august 2023.
  • Prigojin, care a condus o revoltă eșuată împotriva unor înalți oficiali ruși, a fost una dintre cele zece persoane ucise în accidentul de avion, iar acest eveniment a reprezentat o provocare semnificativă la adresa președintelui Putin.
  • Putin a respins speculațiile cu privire la doborârea avionului, susținând că nu a existat niciun impact extern și a menționat că fragmente de grenade de mână au fost descoperite în corpurile victimelor, fără a oferi detalii suplimentare despre circumstanțele accidentului.

Fragmente de grenade de mână au fost găsite în corpurile victimelor accidentului aviatic în care a murit fostul șef al Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit Sky News, Prigojin s-ar fi aflat printre cele 10 persoane ucise într-un accident de avion la nord de Moscova, la 23 august, la două luni de la ziua în care a condus o revoltă eșuată împotriva unor înalți oficiali ruși. Revolta eșuată, în timpul căreia a cerut înlăturarea ministrului apărării, Serghei Șoigu, a fost cea mai mare provocare la adresa președintelui Putin de când acesta a ajuns la putere în 1999.

Vladimir Putin respinge speculațiile

Vladimir Putin a respins speculațiile conform cărora avionul ar fi fost doborât, susținând că nu a existat „niciun impact extern” și că acest lucru „este deja un fapt stabilit”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Fragmente de grenade de mână au fost găsite în corpurile celor uciși în accident”, a declarat acesta la o reuniune a Clubului de discuții Valdai din Soci.

Președintele rus nu a oferit detalii în legătură cu modul în care o grenadă ar putea exploda, dar a spus că anchetatorii ar fi trebuit să testeze cadavrele pentru alcool și droguri, având în vedere că a fost găsită și cocaină la birourile Wagner.

Anchetatorii nu au comentat public cazul, însă Rusia a declarat că a confirmat moartea lui Prigojin în accident în urma unor teste genetice, fără a dezvălui cauza.

Citește și