• UE a avertizat TikTok cu privire la răspândirea „dezinformării” pe platformă după atacul Hamas asupra Israelului.
  • Uniunea l-a îndemnat pe CEO-ul Shou Zi Chew într-o scrisoare să „intensifice urgent” eforturile și să explice „în următoarele 24 de ore” cum respectă legea europeană.
  • Rețele de socializare au observat o creștere a dezinformării despre conflict, inclusiv imagini falsificate și videoclipuri etichetate greșit.

UE a avertizat TikTok cu privire la răspândirea „dezinformării” pe platformă după atacul Hamas asupra Israelului. Uniunea l-a îndemnat pe CEO-ul Shou Zi Chew într-o scrisoare să „intensifice urgent” eforturile și să explice „în următoarele 24 de ore” cum respectă legea europeană, scrie BBC.

Firmele de rețele de socializare au observat o creștere a dezinformării despre conflict, inclusiv imagini falsificate și videoclipuri etichetate greșit.

UE a avertizat anterior X, fost Twitter, și Meta despre un astfel de conținut. A spus că TikTok trebuie să fie atent la popularitatea sa în rândul tinerilor.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
CE PREVIZIUNI FACE MUSK
ALTMAN ARUNCĂ MĂNUȘA CĂTRE GOOGLE
ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA

„TikTok are o obligație specială de a proteja copiii și adolescenții de conținutul violent și propaganda teroristă, precum și de provocările morții și de conținutul care poate pune viața în pericol”, a declarat comisarul UE Thierry Breton într-o postare pe X.

X a primit un termen limită similar de 24 de ore marți. Directorul executiv al companiei, Linda Yaccarino, a răspuns spunând blocului că a eliminat sau a semnalat „zeci de mii de conținut” de când Hamas a atacat Israelul.

Citește și: