• Casa Albă a anunțat vineri că Coreea de Nord a livrat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipament militar și muniție pentru războiul în curs din Ucraina.
  • Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că SUA consideră că Kim caută tehnologii sofisticate de arme rusești.
  • Kim a cerut o creștere exponențială a producției de arme nucleare și ca țara sa să joace un rol mai important într-o coaliție de națiuni care se confruntă cu Statele Unite.

Casa Albă a anunțat vineri că Coreea de Nord a livrat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipament militar și muniție pentru războiul în curs din Ucraina, scrie AP News.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că SUA consideră că Kim caută tehnologii sofisticate de arme rusești în schimbul munițiilor pentru a stimula programul nuclear al Coreei de Nord.

Casa Albă a publicat imagini care arată că containerele au fost încărcate pe o navă sub pavilion rusesc înainte de a fi mutate cu trenul în sud-vestul Rusiei. Containerele au fost expediate între 7 septembrie și 1 octombrie între Najin, Coreea de Nord, și Dunay, Rusia, potrivit Casei Albe.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Kim a cerut o creștere exponențială a producției de arme nucleare și ca țara sa să joace un rol mai important într-o coaliție de națiuni care se confruntă cu Statele Unite într-un „nou Război Rece”, statul nord-coreean. a spus mass-media.

Citește și: