• Pachetul de măsuri fiscale al Guvernului Ciolacu va suferi noi modificări, conform unor surse oficiale.
  • Una dintre propuneri va fi eliminarea impozitului de 1% pe cifra de afaceri la companiile mari, cu o cifră de afaceri de peste 50 milioane euro, dacă cel pe profit, de 16%, este mai mic.
  • De cealaltă parte, Marcel Ciolacu spune că ar fi total neserios să vină cu alte modificări laCodul fiscal când abia acum legea privind pachetul fiscal-bugetar a plecat către promulgare.

Pachetul de măsuri fiscale al Guvernului Ciolacu va suferi noi modificări, conform unor surse oficiale. Una dintre propuneri va fi eliminarea impozitului de 1% pe cifra de afaceri la companiile mari, cu o cifră de afaceri de peste 50 milioane euro, dacă cel pe profit, de 16%, este mai mic.

„Chiar atunci când legea s-a dezbătut oarecum în Parlament la momentul respectiv a existat o dezbatere pe repede înainte, și anume mai exact ca această taxă de 1% pe cifra de afaceri se aplice o perioadă de timp, 2 ani, 3 ani maxim, după care companiile să-și poată deduce această taxă din impozitele și taxele plătite ulterior, deci ca un fel de împrumut al statului de la marile companii.”, a spus Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu spune că ar fi total neserios să vină cu alte modificări laCodul fiscal când abia acum legea privind pachetul fiscal-bugetar a plecat către promulgare.

Recomandări

KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT

„Nimic nu este oficial în acest moment, sunt doar informații pe surse, iar Marcel infirmă că s-ar discuta așa ceva, dar au mai fost cazuri în care una s-a zis și alta s-a făcut”, a mai spus Răzvan Botea.

Citește și: