• Finlanda se clasează pe primul loc în Raportul Mondial al Fericirii, Danemarca o urmează.
  • Genetica, mediul înconjurător și țara în care trăiești îți afectează calitatea vieții.
  • Raportul mondial al fericirii face clasamentul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții.
  • Cea mai puțină fericire în rândul locuitorilor o găsim în Liban și Afganistan.
  • Lipsa războiului și a corupție urcă țările nordice pe primele locuri în clasamentul fericirii.

De ce sunt oamenii din lume fericiți sau nefericiți? Un studiu internațional, condus de cercetători din Oslo, îți aduce răspunsul.

Cercetătorii au încercat să afle ce le face oamenilor viața mai bună. Ei au examinat trei factori care afectează calitatea vieții. și au făcut o descoperire interesantă, stabilind că aproximativ 20% din fericirea oamenilor poate fi legată de țara în care trăiesc. Ceilalți 2 factori care contribuie la calitatea vieții unei persoane sunt- genetica și mediul înconjurător.

Raportul mondial al fericirii ne arată clasamentul țărilor. Și În acest raport, un grup internațional de cercetare a clasificat țările care au cea mai bună calitate a vieții la nivel național. Norvegia a fost în fruntea listei în 2017. În ultimii șase ani, Finlanda s-a clasat pe primul loc în Raportul mondial al fericirii.
În raportul din 2023, finlandezii (7,8) sunt urmați de Danemarca, Israel, Islanda, Olanda, Suedia și Norvegia (7,3).

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

Cea mai puțină fericire în rândul locuitorilor o găsim în Liban (2,4) și Afganistan (1,9). Punctajele ridicate ale țărilor nordice în ceea ce privește fericirea ne spun ceva despre modul în care acestea au reușit să creeze societăți bune. „Putem vedea cum factori precum sărăcia, războiul și corupția le răpesc oamenilor calitatea vieții în alte țări. Mulți oameni nu se confruntă cu această situație în țările nordice”, spune Røysamb, psiholog implicat în studiu.

Citește și: