• Industria turismului pierde 3 miliarde de euro și 100.000 de angajați.
  • Primul trimestru din 2021 se anunță cel mai negru.
  • Din cauza crizei COVID, unele industrii își vor reveni după 4-5 ani.

Și totuși, așa cum spune și șeful grupului McCann Eriksson, Bogdan Enoiu, primul trimestru din 2021 se anunță cel mai negru – toți țin banii în portofel, cei care îi mai au, desigur.
100.000 de concedieri într-o industrie sună amenințător.

România are o piață de achiziții de companii de 2 miliarde de euro. Din cauza crizei COVID, unele industrii își vor reveni după 4-5 ani, scrie raportul european al casei de avocatură CMS.

Energia, real estate și turismul mai stau la coadă pentru revenire, scrie Ziarul Financiar.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

În România, industria de componente auto are cel mai mare recul – minus 8.000 de angajați. Și Oracle a renunțat la locuri de muncă, majoritatea, însă, temporare.

Media, Telecom și IT se vor vinde în continuare

Cea mai mare problemă este anunțată de șeful federației hoteliere, Călin Ile: cădere de 3 miliarde de euro și 100.000 de oameni fără muncă în turismul românesc.

„În România va fi o cădere de 3 miliarde de euro în industria turismului și 100.000 de oameni rămân fără loc de muncă”, a declarat Călin Ile, președinte Federația Industriei Hoteliere.

Ce domenii sunt cel mai ferite de impactul pandemiei pe piața de M&A (fuziuni și achiziții): media, telecom și IT sunt pe primul loc, urmate de farma. Energia, real estate-ul ori turismul vor fi la polul opus.

Top 20 de companii cu cele mai mari scăderi ale numărului de angajaţi în 2019. Yazaki, Oltchim şi Auchan sunt pe primele 3 locuri. Industria de componente auto domină clasamentul. În top este şi Oracle, care a pierdut 1.085 de angajaţi.

TOP SCADERI ANGAJAȚI 2020

  1. YAZAKI ROMANIA – 2.924 angajați
  2. AUCHAN ROMANIA – 1.450
  3. ADECCO RESURSE – 1.234
  4. ORACLE – 1.085