• În era smartphone-ului, editările digitale pentru a îmbunătăți fotografiile au devenit obișnuite, de la amplificarea culorilor până la ajustarea nivelurilor de lumină.
  • Cele mai recente smartphone-uri Google lansate săptămâna trecută, Pixel 8 și Pixel 8 Pro, merg cu un pas mai departe decât dispozitivele de la alte companii. Ei folosesc AI pentru a ajuta la modificarea expresiilor oamenilor în fotografii.
  • Noua tehnologie de inteligență artificială a Google a fost descrisă în mod diferit de comentarii și recenzii tehnologiei ca fiind potențial „neplăcută” și „înfricoșătoare”.

În era smartphone-ului, editările digitale pentru a îmbunătăți fotografiile au devenit obișnuite, de la amplificarea culorilor până la ajustarea nivelurilor de lumină, scrie BBC.

Acum, o nouă generație de instrumente pentru smartphone-uri alimentate de inteligență artificială (AI) se adaugă la dezbaterea despre ce înseamnă să fotografiezi realitatea.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Cele mai recente smartphone-uri Google lansate săptămâna trecută, Pixel 8 și Pixel 8 Pro, merg cu un pas mai departe decât dispozitivele de la alte companii. Ei folosesc AI pentru a ajuta la modificarea expresiilor oamenilor în fotografii.

Ce editează Google în poze

Google poate căuta acum prin fotografiile tale pentru a amesteca și potrivi expresii din trecut, folosind învățarea automată pentru a pune un zâmbet dintr-o fotografie diferită a acestora în imagine. Google îl numește Best Take.

De asemenea, dispozitivele le permis utilizatorilor să ștergă, să mute și să redimensioneze elementele nedorite dintr-o fotografie – de la oamenii la clădiri – „completând” spațiul lăsat în urmă cu ceea ce se numește Magic Editor

Pozele nu trebuie să fie făcute pe același dispozitiv. Folosind Pixel 8 Pro, puteți aplica așa-numitul Magic Editor sau Best Take oricărei fotografii din biblioteca dvs. Google Foto.

De ce sunt oamenii în dubii

Noua tehnologie de inteligență artificială a Google a fost descrisă în mod diferit de comentarii și recenzii tehnologiei ca fiind potențial „neplăcută”, „înfricoșătoare” și având potențialul de a „pune amenințări serioase la adresa încrederii deja fragile a oamenilor în conținutul online”.

Citește și: