• Noile reguli intră în vigoare de pe 21 noiembrie și sunt incluse 8 categorii de site-uri.
  • Cele care promovează conținutul pentru adulți, armele, rasismul, violența și drogurile.
  • Măsurile sunt impuse de Autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor.
  • Scopul este de a proteja minorii împotriva expunerii la conținut nociv și dăunător.

Copiii din Italia nu vor putea accesa toate site-urile de pe telefon. Este vorba de un sistem automat de control parental, pentru a proteja minorii de conținut potențial dăunător: jocuri de noroc sau conținut pentru adulți.

Noile reguli intra în vigoare din 21 noiembrie și sunt 8 categorii de site-uri considerate inadecvate pentru minori. Este vorba de cele care promovează armele, pariurile, violența, rasismul, consumul de droguri, sectele religioase și conținutul pentru adulți. Este un sistem de control parental pe smartphone-urile minorilor. Măsurile sunt impuse într-un cadru reglementar impus de Autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor.

Principala motivație din spatele acestei acțiuni este asigurarea protecției minorilor împotriva expunerii la conținut nociv și dăunător. Blocarea site-urilor din aceste categorii are scopul de a limita accesul minorilor la astfel de conținut, marcând un punct de referință important în eforturile de a gestiona și controla accesul minorilor la conținutul online potențial dăunător sau inadecvat pentru vârsta lor.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

Citește și