• Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra faptului că oamenii singuri trăiesc mai puțin decât cei care locuiesc în cuplu.
  • Raportul OMS spune că riscurile pentru sănătate asociate singurătății sunt echivalente cu a fuma 15 țigări pe zi.
  • În același timp, singurătatea crește riscul de deces prematur cu 30%.

O nouă epidemie globală amenință omenirea. Nu este vorba de vreo boală incurabila, ci despre… singurătate. Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra faptului că oamenii singuri trăiesc mai puțin decât cei care locuiesc în cuplu.

Organizația Mondiala a sănătății spune in raportul recent publicat că oamenii solitari pot dezvolta boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, sau chiar demență din cauza faptului că nu au un partener alături de care să discute frustrările, neliniștile sau stările de anxietate cu care se confruntă. Mai mult, raportul OMS spune că riscurile pentru sănătate asociate singurătății sunt echivalente cu a fuma 15 țigări pe zi. În același timp, singurătatea crește riscul de deces prematur cu 30%.

Abia aici intervine îngrijorarea OMS. Se pare că fenomenul singurătății nu ține cont de zone geografice, nivelul de venit al unei țări sau statutul social al celor singuri. În ceea ce privește categoriile de vârsta, OMS avertizează ca singurătatea afectează toate categoriile de vârstă, însă doua dintre acestea par a iesi în evidență. Dacă la adulții de peste 40 de ani, unul din 4 trăiește izolat social, adolescenții îi urmează îndeaproape. 15% dintre aceștia trăiesc singuri. O posibilă cauză a acestor cifre alarmante ar putea fi pandemia de covid, care a dat peste cap întreaga societate globală și i-a făcut pe oameni sa se izoleze fizic, dar și social, pentru a evita contaminarea cu epidemia globală care a ucis aproape 7 milioane de oameni.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Citește și