• 80% din locuri de muncă vor necesita competențe în știință, tech, inginerie și mate.
  • A 4-a revoluție industrială a dat startul unei ere tech a inovației și a digitalizării.
  • Fetele manifestă interes pentru STEM în anii de formare, de obicei între 8 și 10 ani.

Ai competențe în științe, tehnologie, inginerie sau matematică? 80% dintre joburile viitorului, cele din următorul deceniu. îți vor cere abilități STEM, arată Fundația Națională pentru Știință. Cea de-a patra revoluție industrială a apărut la noi, dând startul unei ere a tehnolgiei, inovației si transformării digitale.
Cercetările arată că fetele manifestă inițial interes pentru STEM în anii lor de formare, de obicei între 8 și 10 ani.

„Deficitul este semnificativ și ne va costa foarte mult în complexivitate, în anii care vor urma, următorii 20-30 de ani, pentru că, pe de-o parte am pierdut tradiția pe care o aveam în România legată de matematică. România are o școală de matematică recunoscută la nivel mondial , dar, din păcate, matematica în acest moment nu se mai face bine din punct de vedere pedagogic nici în ciclul primar, nici în ciclul gimnazial”, a declarat Daniela Vișoianu, expert în educație, pentru Aleph News.

„Apare cumva o lipsă de interes a copiilor spre ciclu gimnazial, lipsă de interes care a fost încurajată în ultimii aproximativ 20 de ani, de actualul sistem de evaluare națională care a ținut cont doar de notele la română și la matematică și care a sabotat cumva predarea, învățarea, evaluarea la discipline ca fizică, chimie și biologie”, adăugat Daniela Vișoianu.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Citește și