• Firmele din UK și SUA ar putea adopta o săptămână de lucru mai scurtă până în 2033.
  • Implementarea A.I. în procesele economice ar putea duce la creșterea productivității.
  • Angajații sunt încurajați să vadă această schimbare ca un pas către lidership-ul mondial.

O nouă cercetare efectuată asupra companiilor din Marea Britanie și SUA indică faptul că implementarea inteligenței artificiale în procesele economice și comerciale ar putea conduce la o creștere semnificativă a productivității, deschizând perspectiva reducerii săptămânii de lucru la patru zile, fără a afecta salariile angajaților.

„E vorba de productivitate aici. Dacă se reduce efortul necesar pe cap de angajat la 4 zile în loc de 5, atunci ar putea ca fiecare al cincilea angajat să fie disponibilizat sau fiecare al cincilea angajat să fie obligat sau determinat să facă altceva în compania respectivă. Sau, de ce nu, dacă compania respectivă gândește altfel să împartă 5 salarii la 4 oameni”, a explicat Matei Dumitrescu, fondatorul Institutului De Excelență În Antreprenoriat, pentru Aleph News.

„Eu știu că mereu că satisafacția este dată de importanța și de valoarea pe care o aduci tu ca angaat. Când știi că rezolvi ceva, că ai făcut tu ceva pe care numai tu știi să-l faci și l-ai făcut bine, te autoapreciezi”, a adăugat Matei Dumitrescu.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și