• Camera Reprezentanților a autorizat miercuri ancheta de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden.
  • Biden, într-o declarație cu privire la efortul de destituire, a pus sub semnul întrebării prioritățile republicanilor din Camera Reprezentanților.
  • Autorizarea anchetei de o lună asigură că investigația de destituire se va prelungi până în 2024, când Biden va candida pentru realegere.

Camera Reprezentanților a autorizat miercuri ancheta de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden, republicanii sprijinind acest proces cu încărcătură politică, în ciuda preocupărilor ale unora din partid, care consideră că ancheta nu a adus încă dovezi de comportament necorespunzător din partea președintelui, scrie AP.

Votul de 221-212 a făcut ca întreaga conferință republicană din Camera Reprezentanților să se pronunțe în favoarea unui proces de punere sub acuzare care poate duce la pedeapsa supremă pentru un președinte: pedeapsa pentru ceea ce Constituția descrie drept „infracțiuni și delicte înalte”, care poate duce la destituirea din funcție dacă este condamnat într-un proces în Senat.

Biden, într-o declarație cu privire la efortul de destituire, a pus sub semnul întrebării prioritățile republicanilor din Camera Reprezentanților în urmărirea unei anchete împotriva sa și a familiei sale.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
ALTMAN ARUNCĂ MĂNUȘA CĂTRE GOOGLE
ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE

Autorizarea anchetei de o lună asigură că investigația de destituire se va prelungi până în 2024, când Biden va candida pentru realegere și se pare că se va confrunta cu fostul președinte Donald Trump – care a fost destituit de două ori în timpul mandatului la Casa Albă.

Citește și