• Imunitatea de turmă se poate obține când 50-60% din populație este imună
  • În România, 4,6 % din populație este imună în momentul de față
  • Îți poți face un cocktail de vitamine și minerale să-ți întărești organismul

Există un răspuns la întrebarea dacă în România se poate obține imunitatea de turmă. Adică, 60% din populație să dezvolte anticorpi. Îl dă medicul infecționist, Anamaria Dobrotă.

Ana Maria Dobrotă, medic infecționist: „Această imunitate de turmă se poate obține prin două metode. Fie prin vaccinare, care ar fi cea mai rapidă cale, fie în momentul în care un procent important din populație a trecut prin infecție. Nu cred că putem face față unui astfel de boom. E clar că sistemul de sănătate din România este foarte deficitar și în condiții non-pandemice. Fiecare agent patogen are niște proprietăți virulente, astfel încât să reușească să combată barierele de apărare ale organismului. Și poate să fie asta o explicație, să-și fi dezvoltat anumite proprietăți în urma mutațiilor care să îi crească virulența”

Până la imunitatea de turmă, poți să ai grijă de imunitatea ta. Hai să ascultăm ce ne recomandă doctorii.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Ana Maria Dobrotă, medic infecționist: „Trebuie să urmărim să avem din toate categoriile alimentare alcătuită masa, de la legume la semințe, nuci. Mai ales în perioada asta de toamnă-iarnă, este foarte importantă vitamina D. Sunt alimente cum ar fi avocado, peștele gras, somon, hering, cod. Vitamina B6 și Magneziu, iar este indicat să consumăm. Vitamina B6 iar din lactate, ou. Ceaiul de echinaceea s-a dovedit într-adevăr că are un efect benefic asupra imunității”

Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Când spunem imunitate,  în primul rând spunem vitamine antioxidante. Ele au fost dintotdeauna cea mai simplă metodă de a ne crește rezistența la boli. Antixodiant înseamna A, C și E. Tot de imunitate se ocupă și mineralele. Aici avem nevoie de Fier, Zinc, Seleniu. 02.24+02.41 cu un pumn de oleaginoase, nuci, alune, semințe, migdale, acoperim și necesarul de minerale și de grăsimi nesaturate sănătoase”