• Fostul diplomat Michael Kovrig și consilerul Michael Spavor au fost închiși în China pe 10 decembrie 2018 și acuzați de spionaj în iunie 2020
  • Vineri, ambasadorul Canadei la China a obținut accesul consular pentru Spavor, iar sâmbătă, pentru Kovrig
  • Michael Kovrig a fost uluit să afle despre amploarea pandemiei de Covid-19

Conform Ministerului Afacerilor Externe din Canada, Dominic Barton, ambasadorul Canadei la China, a obținut vineri ,,acces consular virtual” pentru Michael Spavor, iar sâmbătă, pentru Michael Kovrig.

Soția unuia dintre cei doi canadieni despre care Ottawa spune că sunt reținuți în China a declarat că bărbatul s-a simțit ,,ușurat” și totodată ,,uluit” de primirea veștilor din exterior (printr-o ,,vizită diplomatică virtuală” ) despre amploarea pandemiei de Covid, relatează theguardian.

Canada a anunțat sâmbătă că a intrat în legătură, pentru prima oară din ianuarie, cu Michael Kovrig și Michael Spavor, prizonieri în China de aproape 2 ani.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

După luni bune de ,,izolare extremă”, Michael s-a simțit ușurat să primească vești despre ,,lumea de afară” și despre familia sa, conform soției sale, Vina Nadijbulla, care a dat niște declarații pentru CBC.

Femeia a menționat despre bărbat că „deși a stat închis multă vreme, nu și-a pierdut determinarea și simțul umorului, dar mai ales, a fost uimit să afle detalii despre Covid-19. A zis că sună ca un film apocaliptic cu zombie”, adăugând că, în continuare, face tot posibilul pentru a-l aduce acasă.