• 43% din Gen. Z își dorește să călătorească și doar 39% se gândește la studii aprofundate.
  • Doar 35% dintre tineri își doresc să aducă o schimbare pozitivă în lume.
  • Cei mai mulți membrii ai generației Z, 72%, își doresc stabilitate financiară.
  • Studiul a fost realizat de Business Insider și YouGov pe un eșantion de peste 600 de tineri.

Ce își dorește Generația Z de la viață? Cu siguranță multe, dar care sunt prioritățile?

Deși stabilitatea financiară este obiectivul celor mai mulți tineri, educația nu pare că se află pe lista
tuturor. 43% tineri din Gen.Z își doresc să călătorească, în vreme ce doar 39% să își aprofundeze studiile, potrivit unui studiu.

Nici la capitolul motivație lucrurile nu par promițătoare, deoarece doar 35% dintre aceștia vor să aducă o schimbare pozitivă în lume.

Recomandări

ECHIPA LUI TRUMP
OMAGII PENTRU PAYNE
RĂZBOI ÎN UCRAINA
ATACURI CIBERNETICE
ERDOGAN SE VEDE CU RUTTE
KANYE WEST E ACUZAT

Cum ne explicăm aceste statistici?

,,În primul rând, dacă ne gândim la Generația Z, aceștia se află între 12 și 26 de ani. Probabil sunt oarecum sătui de școală și vor să beneficieze de ceea ce au învățat până acum, concentrându-se pe călătorii și pe libertatea de după încheierea studiilor”, a explicat Radu Szekely, expert în Educație.

Cred că este mai îngrijrator faptul că mulți dintre ei consideră că nu își pot asigura stabilitatea financiară. Mai degrabă preferă să călătorească, decât să investească într-un loc de muncă sau o afacere proprie. Acolo cred că avem niște dificultăți deocamdată, de a ajunge la Generația Z și de a-i motiva să lucreze pentru ei înșiși”.

Unde se situează Generația X?

,,Nu mă îngijorează faptul că acum, când ies de pe băncile școlii nu își doresc mai mult să investească în propria educație, ci mai mult mă îngrijrează dacă același studiu făcut pe Generația X ar avea aceleași rezultate. Cei care au plecat demult din școala ar trebui acum să se gândească cum se pot întoarce și cum își pot actualiza competențele”.

Pe de altă parte, Generația Z învață într-un mod cu totul diferit. Există o conectivitate puternică la tot ceea ce înseamnă cunoaștere, care vine din mediul digital, pe care o folosesc fără să o considere un proces de învățare. Pentru cei mai în vârstă a învăța înseamnă efectiv a merge la un curs. Cei care au acum 20 de ani învață mult mai activ și mai curent, fără a numi așa”, a spus Radu Szekely la Aleph News.

Citește și