• Beatificarea este trecerea printre fericiții bisericii, o treaptă inferioară sfinților
  • Tânărul avea un site web dedicat miracolelor
  • Papa Francisc a aprobat un miracol atribuit lui

Un tânăr de 15 ani, care a murit de leucemie în 2006, s-a apropiat de sfințenie prin beatificarea sa în orașul Assisi, unde este înmormântat, relatează EuroNews.

Beatificarea este actul de trecere a unei persoane defuncte în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților. Acest obicei se practică doar în cadrul Bisericii Catolice.

Deja recunoscut drept „sfântul patron al internetului”, Acutis a creat un site web pentru a cataloga miracolele și a avut grijă de site-uri web pentru unele organizații catolice locale.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Carlo a folosit internetul în serviciul Evangheliei, pentru a ajunge la cât mai mulți oameni posibil”, a spus cardinalul delegat al Papei în Assisi. El a adăugat că adolescentul a văzut internetul „ca un loc de utilizare cu responsabilitate, fără a deveni sclav”.

Carlo Acutis a murit de leucemie acută pe 12 octombrie 2006. El a fost pus pe calea sfințeniei după ce Papa Francisc a aprobat un miracol atribuit lui: vindecarea unui băiat brazilian de 7 ani de la o afecțiune pancreatică rară, după ce a intrat în contact cu o parte dintr-o cămașă

„Eram sigură că era deja un sfânt în viață. El a vindecat o femeie de cancer, rugându-se la Madonna din Pompei ”, a spus mama sa.

Un alt miracol verificat este necesar pentru sfințenie, deși Papa Francisc a renunțat la asta în rare ocazii.

Acutis i-a spus mamei sale că îi va da multe semne ale prezenței sale după moarte. „Înainte să plece de la noi, i-am spus: Dacă în rai îți găsești prietenii cu patru picioare, caută-l pe Billy, câinele meu din copilărie pe care nu l-ai cunoscut niciodată”, a spus mama.

Într-o zi, a primit un telefon de la o mătușă care nu știa de pactul mamă-fiu, spunând: „L-am văzut pe Carlo în vis în seara asta. Îl ținea pe Billy în brațe. ”