• În Franța, opoziția cere demisia noului ministru al Educației.
  • Amélie Oudéa-Castéra este ministrul Educației de 5 zile.
  • Ministrul Educației din Franța acuză profesorii că nu își fac orele.
  • Ministrul Educației: O mulţime de ore nu erau recuperate în mod serios.
  • Copiii noului ministru al Educației din Franța au fost la școli private.

Orice minune ține trei zile sau o săptămână dacă ești francez. Opoziția îi cere demisia noul ministru al Educației, Amélie Oudéa-Castéra care i-a acuzat pe profesorii de la stat că trag chiulul de la ore. De asta, noua ministra a ales să își trimită copiii la o școala privată, scrie The Guardian.

„A apărut frustrarea părinților, a mea și a soțului meu, când am văzut o mulţime de ore care nu erau recuperate în mod serios. La un moment dat, ne-am săturat, la fel ca părinţii din mii de alte familii, care au ales să caute o soluţie”, a declarat ministrul Educației.

Școala privată la care au învățat copiii noului ministru al Educației este una dintre cele mai bune școli din Paris, pentru că niciun elev nu a picat in ultimii ani vreun examen. Cu toate astea, anul trecut, în școală a fost deschisă o anchetă pentru homofobie şi sexism. Ancheta a fost cerută chiar de Ministerul Educației – în fruntea căreia se află acum Amélie Oudéa-Castéra.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT

Oudéa-Castéra, care are trei copii, a declarat inițial că l-a mutat pe cel mai mare la o școală privată după șase luni la o școală de stat, deoarece ea și soțul ei, Frédéric, președintele grupului farmaceutic Sanofi, erau frustrați de faptul că vedeau „o grămadă de ore” pierdute din cauza profesorilor absenți.

Citește și