• Imran Khan și soția sa, Bushra Bibi, au fost condamnați la 14 ani de închisoare, la o zi după ce fostul prim-ministru pakistanez a fost închis pentru 10 ani.
  • Marți, el a fost condamnat pentru scurgere de secrete de stat, iar miercuri a primit alți 14 ani pentru un caz de corupție.
  • Se crede că pedepsele vor fi executate concomitent. Khan este deja în detenție din august anul trecut, când a fost arestat.

Imran Khan și soția sa, Bushra Bibi, au fost condamnați la 14 ani de închisoare, la o zi după ce fostul prim-ministru pakistanez a fost închis pentru 10 ani.

Khan, care a fost înlăturat din funcția de premier de către adversarii săi în 2022, execută deja o pedeapsă de trei ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru corupție, scrie BBC.

Marți, el a fost condamnat pentru scurgere de secrete de stat, iar miercuri a primit alți 14 ani pentru un caz de corupție.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN
INSTANȚA BRITANICĂ ÎI DĂ DREPT DE APEL LUI ASSANGE

Khan a declarat că numeroasele cazuri împotriva sa sunt motivate politic.

Aceste ultime condamnări au fost pronunțate cu doar o săptămână înainte de alegerile naționale din Pakistan, la care nu are dreptul de a candida.

Se crede că pedepsele vor fi executate concomitent. Khan este deja în detenție din august anul trecut, când a fost arestat.

Soția sa, Bushra Bibi, s-a aflat în arest preventiv în timpul procesului – care se referea la acuzațiile potrivit cărora cuplul ar fi vândut ilegal cadouri de stat pe care le primise pentru profit personal.

Citește și