• Mircea Miclea, mesaj pentru Iohannis, Orban și Monica Anisie: Trebuie să resetăm educația în funcție de mintea elevilor
  • Mihai Leu, campion mondial la box: Cred că în momentul în care ai o relație cu sportivii, trebuie să-i înțelegi.
  • Ionuț Stroe, despre maratonul anulat: Ni s-a spus clar că riscul epidemiologic este foarte mare

Mircea Miclea a fost ministru al Educației între 2004 și 2005. Este profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, dar și fondatorul Școlii Cognitive în psihologia românească. În seara asta, la „Ochii pe Mine!”, domnul profesor ți-a explicat și ce poate să facă prea multă distanțare socială din noi. Mircea Miclea este omul care a demisionat din funcție pentru că Ministerul Educatiei nu a primit 6% din PIB.

Mircea Miclea: ,,Era de așteptat ca școlile să treacă în scenariul roșu. În lunile aprilie, mai, atunci ar fi trebuit începute școlile, deoarece școlile cognitive ar fi fost mult mai puține. Nu am fost deloc pregătiți în perioada aceea, acum învățăm din mers ce este de făcut cu foarte multe sincope.”

Mircea Miclea: ,,Învățământul online nu este atât de ușor ca predare la clase. Soluția este cu totul asta. Din timp, trebuie să-i pregătești si pe profesori și construiești o lecție model multimedia. Acea lecție se pune pe platforma online și construiești o egalitate de șanse pentru ca orice copil poate accesa cea mai bună lecție a celui mai bun profesor. Îi alegi pe cei mai buni profesori, le înregistrezi lecția și le pui la dispoziția tuturor elevilor.”

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Mircea Miclea, mesaj pentru Iohannis, Orban și Monica Anisie:

,,Problemele au devenit foarte complicate, iar un singur om nu poate sa faca, oricat ar fi de bun. I-aș spune sa se gandeasca la faptul ca mintea copiilor s-a schimbat, mintea lor este o minte diferita fata de a profesorilor lor. Adica, altceva decat le ofera in momentul de fata scoala. Trebuie sa resetăm educatia in funcție de mintea elevillor.”

S-a născut Leu, dar a devenit în scurt timp și campion.

Fie că l-am încurajat în ringul de box, unde ne-a ținut cu sufletul la gură, fie că îl găsim la volanul unei mașini de curse, Mihai Leu, invitatul „Ochii pe mine! „din această seară, este un adevărat învingător.

Mihai Leu ți-a povestit cum este viața de sportiv în pandemie, dar și despre sezonul de viteză în coastă care s-a încheiat cu o super-etapă în Poiana Brașov, respectând, firește, măsurile impuse de autorități.

Mihai Leu: ,,Perioada de pandemie a fost foarte grea. Pentru toți cred că a fost grea, dar pentru sportivi în primul rând. S-a simtit la primele curse lipsa de antrenament.”

Mihai Leu: ,,Cred că în momentul în care ai o relație cu sportivii, trebuie să-i înțelegi. Cred că implicarea in sport este foarte necesară, dar întotdeuna este loc și de mai bine. Cred ca sportul în România poata sa progreseze, mai exact ca sportivii la ora actuală înțeleg ca trebuie sa inceapa de jos.”

Mihai Leu: ,,Noi la box nu mai avem o baza de selectie. Nu mai putem sa alegem din 100 de copii 2-3 talente ca sa putem clădi ceva.”

Mihai Leu: ,,Am început boxul după o divergenta cu un coleg de la tenis și ca sa nu se supere antrenorul pe mine m-am dus într-o sală de box”

Mihai Leu, despre momentul când i s-a propus s-o lase mai moale cu boxul:

,,La amatori, în România nu s-a pus niciodată problema, am câștigat aproape toate meciurile. Poate, din ce îmi aduc aminte eram în relații foarte bune cu antrenorul Franței și stiu că la un turneu mi-a zis că ceva despre un băiat care concurează (…)”

Mihai Leu, preferințe între Lucian Bute și Doroftei: ,,Am fost coleg cu amândoi. Cu Doroftei am fost și mai apropiat. Sunt 2 dintre marii boxeri ai României.”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: „Pandemia ne-a dat peste cap toate planurile”

Ionuț Stroe: ,,Îmi pare nespus de rău că nu ne-am calificat la EURO. Era o competiție pe care am fi organizat-o noi”

Ionuț Stroe: ,,Avem un program special dedicat sportului juvenil și motivarea lor prin oferirirea unui voucher. O îndrumare a tinerei generații.”

Ionuț Stroe: ,,Pandemia ne-a dat peste cap toate planurile. A trebuit urgent să definim niște reguli stricte pentru a asigura în primul rând protejarea sănătății tuturor. Știu că le-a fost foarte greu oamenilor să se adapteze, dar cu teste covid, cu izolare, cu cantonamente, am reluat sportul si important este să-l ținem așa.”

Ionuț Stroe, despre maratonul anulat: ,,Noi ca și minister ne-am implicat în a asigura tot ce înseamnă buna funcționare a acestui eveniment. Dar, din păcate, a fost vorba de o creștere abruptă, era un eveniment cu un număr mare de participanți și regret că a trebuit să luăm o asemenea decizie. Ni s-a spus clar ca riscul epidemiologic este foarte mare.”