• Motivația nu este o trăsătură psihologică, este ceva ce poate fi cultivat.
  • Prin folosirea strategiilor corecte, bazate pe știință, puteți face schimbări sănătoase.
  • Psiholog: „Este o trăsătură de personalitate, dar poate fi influențată și stimulată”

Mulți oameni cred că motivația este cheia schimbării obiceiurilor – și că fie o ai, fie nu o ai. Dar motivația nu este o trăsătură psihologică sau o caracteristică de personalitate. Este ceva ce poate fi cultivat, scrie The Washington Post. „Așadar, în loc să aștepți ca motivația să apară, este mai bine să faci ceva pentru a o declanșa.” Prin folosirea strategiilor corecte, bazate pe știință, puteți face schimbări sănătoase, susțin experții.

Ce facem când ne pierdem motivația?

„Motivația poate avea o predispoziție naturală. Este o trăsătură de personalitate, dar poate fi influențată și stimulată. Dacă e în stare latentă, noi o putem activa prin anumite trucuri. Persoanele conștiincioase au o motivație mai puternică pentru că rămân angajate în activitate. Extroverții pot fi motivați prin acțiuni sociale.

Este important să avem modele, să ne vizualizăm în viitor într-o ipostază pe care ne-o dorim. Impulsionăm motivația prin obiective clare. Trebuie să știm unde suntem și unde vrem să ajungem. Ne imaginăm beneficiile pe termen lung. Sursele sunt foarte importante. Le putem găsi în modelele din jurul nostru. Trebuie să ne răsplătim pe parcursul drumului, printr-o apreciere de sine. Să ne încurajăm permanent”, a declarat Keren Rosner, psiholog, pentru Aleph News.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Citește și: