• Algoritmul A.I. prezice cu acuratețe de 99% comportamentul câinilor.
  • Tehnologia are și rolul de a îmbunătăți procesul de adopție.
  • Inovația promite schimbări majore și în dresaj.

O nouă tehnologie A.I. analizează comportamentul câinilor și prezice, cu acuratețe de 99%, tipurile lor de personalitate. Inovația promite schimbări majore atât în dresaj, cât și în adopția animalelor de companie.

Cum funcționează noul A.I.?

Dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea din East London și Universitatea din Pennsylvania, sistemul A.I. „C-BARQ” separă câinii în cinci categorii de personalitate bazate pe reacțiile lor la situații cotidiene. Utilizând algoritmi de învățare automată, acest instrument de profilare poate prezice cu până la 99% acuratețe tipul de personalitate al unui câine. Acesta promite să revoluționeze selecția câinilor pentru roluri de lucru specializate și să îmbunătățească procesul de adopție, asigurând compatibilitatea între câini și proprietarii lor.

Ce înseamnă descoperirea pentru câini și proprietarii lor?

Această tehnologie oferă o metodă bazată pe dovezi pentru a îmbunătăți potrivirea dintre personalitatea câinilor și stilul de viață sau nivelul de experiență al proprietarilor. În special, ar putea revoluționa modul în care câinii de lucru sunt selecționați și pregătiți, creștând eficiența în dresaj și plasament. De asemenea, ar putea ajuta la reducerea numărului de câini returnați adăposturilor prin asigurarea unei compatibilități inițiale mai bune între câini și proprietarii potențiali.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Care sunt limitele și viitorul profilării A.I. a câinilor?

Deși tehnologia este promițătoare, baza actuală de date C-BARQ se bazează exclusiv pe sondaje ale proprietarilor, ceea ce ar putea introduce un bias în predicții. Echipa lucrează acum la validarea modelelor A.I. folosind indicatori mai obiectivi ai temperamentului canin, cum ar fi teste de comportament, monitorizare a activității, biomarkeri ai stresului fiziologic și genetica. Integrarea acestor metrici concrete cu rapoartele proprietarilor ar putea îmbunătăți și mai mult acuratețea predicțiilor. Pe măsură ce învățarea automată și „doggynomics” avansează, potrivirea inteligentă pentru câinii adăpostului ar putea deveni la fel de comună precum site-urile de întâlniri online pentru oameni, deschizând un viitor luminos pentru prietenii noștri patrupezi.

Citește și