• Legiuitorii dezbat o măsură care ar obliga compania mamă a TikTok, ByteDance, să o vândă până la 30 septembrie.
  • Joe Biden a declarat că va semna proiectul de lege dacă va fi adoptat.
  • Fără TikTok, puteți face Facebook mai mare, iar eu consider că Facebook este un dușman al poporului”, a declarat luni Trump.

Fostul președinte american Donald Trump a criticat un proiect de lege al Congresului care ar obliga compania mamă a TikTok să vândă aplicația sau să o vadă interzisă în SUA. Trump, care a încercat să interzică TikTok în 2020 pe când se afla la Casa Albă, a declarat că propunerea ar oferi avantaje nedrepte proprietarului Facebook, Meta, scrie BBC.

Legiuitorii dezbat o măsură care ar obliga compania mamă a TikTok, ByteDance, să o vândă până la 30 septembrie.

Președintele Joe Biden a declarat că va semna proiectul de lege dacă va fi adoptat. Fără TikTok, puteți face Facebook mai mare, iar eu consider că Facebook este un dușman al poporului”, a declarat luni Trump la NBC.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Întrebat despre securitatea aplicației, candidatul prezidențial republican a spus că există multe lucruri bune și multe lucruri rele” cu platforma de socializare. Există o mulțime de oameni pe TikTok care o iubesc. Există o mulțime de copii tineri pe TikTok care vor înnebuni fără ea”, a adăugat Trump.

El a spus că este de acord cu cei care văd TikTok ca pe o amenințare la adresa securității naționale, dar a susținut că și Facebook reprezintă o amenințare pentru guvernul american. Cred că Facebook a fost foarte rău pentru țara noastră, mai ales când vine vorba de alegeri”, a adăugat Trump.

De ani de zile, oficialii americani au avertizat că datele de la ByteDance – un gigant chinez din domeniul tehnologiei – ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez.

Citește și