• Boeing se află sub o supraveghere acerbă după o serie de incidente de siguranță de mare amploare.
  • Un panou extern lipsă de la un avion Boeing a fost detectat când acesta a aterizat vineri pe un aeroport din statul american Oregon.
  • În ciuda incidentelor raportate, aviația comercială rămâne una dintre cele mai sigure modalități de a călători.

Un panou extern lipsă de la un avion Boeing a fost detectat când acesta a aterizat vineri pe un aeroport din statul american Oregon, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt a declarat că zborul 433 al United, care venea de la San Francisco, a sosit vineri, în jurul orei 11:30, la Aeroportul Internațional Rogue Valley din Medford, Oregon. Avionul Boeing 737-800 transporta 139 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Nimeni nu a fost rănit.

Boeing se află sub o supraveghere acerbă după o serie de incidente de siguranță de mare amploare. Amber Judd, un oficial de rang înalt de la Aeroportul Internațional Rogue Valley din Medford, a declarat că avionul a aterizat în siguranță, iar lipsa panoului exterior a fost descoperită doar în timpul unei inspecții după zbor.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

„Vom efectua o examinare amănunțită a avionului și vom efectua toate reparațiile necesare înainte ca acesta să se întoarcă în serviciu”, a declarat aceasta. „O anchetă va fi efectuată pentru a înțelege mai bine cum s-a produs această avarie”, a adăugat ea.

Panoul lipsă se afla lângă trenul de aterizare, în partea inferioară a avionului, potrivit unor imagini ale aeronavei publicate pe rețelele de socializare. Toate zborurile de plecare și de sosire au fost întrerupte pe aeroport pentru a căuta resturi, niciunul nu a fost găsit.

Boeing a fost supusă unei noi examinări după ce, în ianuarie, în urma unui incident în care a fost implicat un Boeing 737 Max 9 – parte a unei noi game de avioane care urmează să înlocuiască vechile 737 – o ușă nefolosită a cabinei a explodat la câteva minute după decolarea din ianuarie. Incidentul de la bordul zborului 1282 al companiei Alaska Airlines a lăsat o gaură imensă în partea laterală a avionului și a forțat o aterizare de urgență..

Concluziile inițiale ale unei anchete au arătat că patru șuruburi cheie care trebuiau să blocheze ușa nefolosită la fuselaj păreau să lipsească. Dl Whitaker a declarat că Boeing va fi tras la răspundere pentru orice eșec sau refuz viitor de a se conforma cu FAA.

La începutul acestei luni, fumul detectat în cabina unui Boeing 737-800 al Alaska Airlines cu destinația Phoenix i-a obligat pe piloți să se întoarcă pe aeroportul din Portland. Luni, cel puțin 50 de persoane au fost rănite după ce un Boeing 787-9 Dreamliner care zbura din Australia spre Noua Zeelandă a căzut brusc, fără avertisment, lăsând pasagerii care nu purtau centura de siguranță aruncați pe culoar și aruncați în tavan.

Ca răspuns la acest incident, Boeing a transmis companiilor aeriene că piloții trebuie să își verifice scaunele – după ce, potrivit unor rapoarte, un însoțitor de bord a apăsat din greșeală un comutator din cabina de pilotaj care a împins scaunul pilotului în față, în zona comenzilor, forțând avionul să coboare în jos.

În ciuda incidentelor raportate, aviația comercială rămâne una dintre cele mai sigure modalități de a călători, spun experții și autoritățile de reglementare. Cel mai mare coșmar al oricărui pasager: momentul terifiant în care ușa unui avion se smulge în aer.

Citește și