• Avem IT-iști de ne enervează! Sau il enervează pe Ciolacu, cel care le-a tăiat din avantajele pe care le aveau la salarii. România e prima in Europa si pe 6 in lume la numărul de IT-isti per capita. E raportul agenției guvernamentale americane International Trade Administration – cea care spune că peste 6 ani, economia noastra digitală poate valora 52 de miliarde de dolari – adică 10% din PIB – care va crește si el de la 360 de miliarde cât e in prezent.
  • Te doare capul când auzi asta: Cine știe de unde pot veni depresiile? O cauză o știm deja si nu ne-am fi așteptat la ea. O infecție cu un anumit virus în timpul copilăriei poate declanșa depresia mai târziu în viață. E un virus al herpesului care se află în majoritatea dintre noi.
  • După aproape 10 ani de proiect „România Educată”, Deca, NU știe câtă importanță să îi mai dea bacalaureatului. „În viziunea mea, obiectivul școlii românești e să fie redusă relevanța acestor examene.”, spune Deca.
  • Dacă nu mai merg copiii în parc, să vină parcul la copii! E un proiect care imbină educatia cu sănătatea si cu urbanismul – care vine culmea din Marea Britanie, unde e plin de parcuri, Orice om ar trebui să locuiască la cel mult 15 minute de un spațiu verde
  • Gata, roboții nu mai au nevoie de noi ca să aibă cu cine vorbi – pot să vorbească între ei și nu doar prin coduri de programare. Cercetătorii din Geneva au reușit să facă dintr-un simplu laptop o rețea neuronală pe care inteligențele artificiale o foloseste pentru comunicare.
  • Și codul postărilor în social media desființează scopul inital al rețelelor sociale – nu mai e vorba de a te ințelege, ci de cum să… minți mai tare: ca să poți să ai succes mai mare la intâlniri chiar cu prețul de a renunța la cel sau cea care e acum lângă tine. Nici cu angajatorii tăi nu vei mai fi sincer.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT