• Cîrstea a trecut în turul doi de Alexandra Eala din Filipine, numărul 170 mondial, scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, în două ore şi 17 minute.
  • În faza următoare, ea o va întâlni pe câştigătoarea meciului Iga Swwiatek (Polonia, 1 WTA) – Xiyu Wang (China, 52 WTA).
  • Wang a trecut în primul tur de Ana Bogdan.

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de categorie WTA 1000 de la Madrid, fază în care ar putea să o înfrunte pe Iga Swiatek, liderul mondial. Aceasta va fi doar a treia participare la turneul de la Madrid, în comparație cu Sorana Cîrstea, care participă la Madrid pentru a 12-a oară, prima ei prezență fiind înregistrată în 2009, iar cele mai bune performanțe le-a atins în 2016 și 2017, când a ajuns în sferturile de finală.

Cîrstea a trecut în turul doi de Alexandra Eala din Filipine, numărul 170 mondial, scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, în două ore şi 17 minute.

În faza următoare, ea o va întâlni pe câştigătoarea meciului Iga Swwiatek (Polonia, 1 WTA) – Xiyu Wang (China, 52 WTA). Wang a trecut în primul tur de Ana Bogdan.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Prin calificarea în turul trei, Sorana Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 51.665 de euro şi 65 de puncte.

În această primăvară, Sorana Cîrstea lucrează cu antrenorul Albert Costa, un special al jocului pe zgură, iar românca s-a adaptat la cerințele tehnicianului și despre perspectiva permanentizării acestei colaborări și după Roland Garros.

Citește și