• Prețurile chiriilor în București au crescut cel mai mult în ultima perioadă, respectiv cu 13%.
  • În Cluj prețurile medii solicitate pentru închiriere au rămas constante.
  • În Timișoara prețurile apartamentelor au stagnat față de luna anterioară.

Chiriile au scăzut comparativ cu martie, dar au crescut puternic față de anul trecut. Prețurile solicitate pentru chiriile din 10 mari orașe, cu cele mai multe anunțuri, au înregistrat o creștere de 15% de la un an la altul în timp ce, calculat de la o lună la alta au scăzut cu 3%. Astfel, prețul mediu solicitat pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu două și trei camere, în aprilie 2024, a fost de 498 euro.

Asistăm la o reconfigurare a dinamicii pieței?

„Da, iar acest lucru este unul normal. Anul trecut, băncile nu aveau atât de multe oferte. Acum, fiindcă există mai multe oferte pe piață, face ca cei care voiau un apartament propriu, să poată accesa un credit ipotecar. Acest trend se va inversa în anii viitori pentru că în multe orașe, precum București, nu vor mai fi atât de multe proiecte”, a declarat Antoanela Comșa, expert imobiliar, pentru Aleph News.

Putem vorbi de o scădere pentru chirii și o tendință în creștere pentru achiziții?

„Românii au preferat mereu să fie proprietari. Este și o formă de economisire, pentru că, financiar vorbind nu știm să investim în alte instrumente. Tendința va fi mereu pentru achiziții”, a adăugat aceasta.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Citește și