• Conferința va avea loc la Luzern pe 15-16 iunie și va urmări consolidarea încrederii cu Rusia.
  • Temele principale vor fi siguranța nucleară, securitatea alimentară și returnarea copiilor răpiți.
  • Mai multe state ca India, Arabia Saudită și China nu au confirmat încă participarea la conferință, din partea SUA va veni vicepreședintele.

Elveția va găzdui weekendul următor Conferința Internațională pentru Pace în Ucraina. Va fi o încercare de a demara discuții cu partea rusă despre o soluție în pentru conflicutul care durează de doi ani și jumătate. Nici președintele american, nici reprezentanții Rusiei nu participă la conferință, dar poate fi un prim pas către un acord.

Care vor fi temele principale de discuție la conferința din Elveția?

Este vorba de o conferință pregătitoare. La această conferință nu participă reprezentanții Rusiei, dar este vorba despre un prim pas care se va face în această direcție. Temele principale vor fi siguranța nucleară, securitatea alimentară și retunarea copiilor răpiți. Probabil că reprezentanții țărilor care vor participa, majoritatea țărilor G7 vor dori ca prin aceste trei subiecte să se ajungă la un acord, într-un viitor, să sperăm, apropiat și care va putea face primii pași către un acord de Pace cu Ucraina, dar este neapărat nevoie ca în aceste trei subiecte, siguranță nucleară, securitate alimentară și returnarea copiilor răpiți, Rusia să manifeste deschidere către rezolvarea lor.

Ce state vor participa?

Majoritatea țărilor G7, printre care și Statele Unite, dar nu va participa președintele Joe Biden, ci vicepreședintele, Kamala Harris. La fel, ar fi important să participe și China, dar nu și-a confirmat participarea în mod sigur, la fel nici Brazilia, Arabia Saudită și Africa de Sud, care sunt state importante, totuși, pe Arena Internațională și care ar fi bine să participe la această conferință. Nu au refuzat, dar nici nu au confirmat participarea.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și