• Cifrele arată că în creșe și afterschool-uri nu s-au înregistrat cazuri de COVID
  • Ludovic Orban: „Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să îşi desfăşoare activitatea profesională

De ce creșele și afterschool-urile au alt regim decât școlile. Orban explică de ce. Pe scurt, cifrele arată că acolo nu s-au înregistrat cazuri de COVID.

Ludovic Orban: „Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să îşi desfăşoare activitatea profesională şi atât timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare, nu am considerat că este necesar. Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei, creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel.”

Asta este o veste bună, întrucât cum zice și Orban, mulți părinți se ajută de aceste creșe sau afterschool-uri. Totuși, ele vin cu un cost, și mai mult de atât, numărul lor este limitat și insuficient pentru toți elevii din Capitală.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII

Pe lângă asta, Orban a mai anunțat un program care permite părinților să stea acasă și să ia 75% din salariu. O gură de aer pentru părinții ocupați.