• Bucureştiul trece printr-o criză de mobilitate; este sufocat de maşini şi de emisii.
  • Nivelul de NO2 din Bucureşti depășește limita impusă de legislaţie în 6 puncte.
  • NO2 este un gaz rezultat din traficul rutier și din activităţile industriale.

Poluezi? Pregătește-te să plătești aproximativ 3.000 de euro! Conform unei analize a experților de la Asociația 2Celsius, costurile de sănătate cauzate de poluarea aerului din București sunt cele mai ridicate din Europa. Specialiștii recomandă implementarea Zonelor cu Nivel Scăzut de Emisii până în 2025 pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

Care sunt efectele poluării cu azot asupra organismului?

„Efectele încep de la copii cu probleme respiratorii, copii care nu se mai dezvoltă fizic așa cum trebuie. Creierul nu se mai dezvoltă. La toate aceste particule se adaugă și alte tipuri de poluare, despre care nimeni nu vorbește. Cei 3.000 de euro pe care îi plătim pentru zona Bucureștiului sunt daune legate de poluare care se găsesc în zona de medicamentație, nevoia de tratamente speciale, de tratare a cancerului”, a declarat Octavian Berceanu, specialist în politici de mediu, pentru Aleph News.

Cum putem evita individual costurile de 3.000 de euro?

„Este greu de spus că o putem evita. Este cel mai mare preț pe care îl plătește un oraș în Europa. Este nevoie să dăm șansa orașului să respire deci automat este nevoie de un trafic mai redus, de un transport public îmbunătățit față de ce avem acum”, a adăugat acesta.

Recomandări

„TIMPUL S-A OPRIT”
SUD VS NORD
KEANU REEVES E PILOT
TESTE PENTRU CANCER
ATACURI ÎN LIBAN
ATAC ÎN GAZA

Citește și