• Zelenski a declarat că va solicita o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.
  • Președintele ucrainean a promis represalii după un atac aerian masiv” asupra unor ținte din întreaga Ucraină.
  • Atacurile aeriene rusești au ucis cel puțin 29 de persoane la nivel național și au rănit alte zeci.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că va solicita o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și a promis represalii după un atac aerian masiv” asupra unor ținte din întreaga Ucraină, inclusiv o rachetă de croazieră care a lovit cel mai mare spital de copii din țară înainte de prânz, pe 8 iulie, scrie RFEL.

Coordonatorul umanitar al ONU și cel mai înalt diplomat al UE au condamnat rapid atacurile aeriene rusești, care, potrivit autorităților ucrainene, au ucis cel puțin 29 de persoane la nivel național și au rănit alte zeci, lăsând un număr necunoscut de victime îngropate sub dărâmăturile spitalului de copii Okhmatdyt din Kiev.

Anterior, Zelenski a declarat că mai mult de 40 de rachete de diferite tipuri” au vizat Kievul, Dnipro și Kryviy Rih în centrul Ucrainei, precum și Kramatorsk și Slovyansk în estul regiunii Donețk.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Zelenski a declarat, de asemenea, că va iniția o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la bombardamentele din 8 iulie și a cerut Occidentului să ofere un răspuns mai ferm”.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, ar fi declarat pentru Reuters că acesta a fost „unul dintre cele mai grave” atacuri asupra capitalei în cele 28 de luni de război.

Există oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a declarat Zelenski pe social media, numind Okhmatdyt unul dintre cele mai importante spitale pentru copii nu numai din Kiev, ci și din Europa”.

Klitschko a declarat prin Telegram că pacienții spitalului de copii, care a fost lovit de o rachetă inamică, sunt evacuați la spitalul municipal din oraș”.

Zelenski și prim-ministrul polonez Donald Tusk au ținut un moment de reculegere la întâlnirea lor din Varșovia pentru victimele loviturilor de zi. Aceștia se aflau acolo pentru a semna un acord bilateral privind securitatea.

Citește și