• Copiii care nu mănâncă micul dejun sunt mai puțin fericiți.
  • Studiul a fost făcut Universitatea Anglia Ruskin pe 150.000 de copii.
  • Copiii din România, Ungaria și Germania mănâncă rar.

Fericirea stă în lucruri mici și într-o felie de pâine cu unt. Cine nu mănâncă la micul dejun, stă supărat toată ziua, arată un studiu făcut de britanicii de la Universitatea Ruskin.

Oamenii de știință au studiat peste 150.000 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, din 42 de țări, inclusiv din România. Concluzia-micul dejun stimulează starea de spirit a copiilor, îi ajută să gândească mai clar și le dă energie pentru toată ziua. Cei mai fericiți sunt copiii din Portugalia, care mănâncă în fiecare zi.

La polul opus este România, Ungaria , Germania și Austria. Un rol important îl joacă cultura țărilor, dar și condițiile economice, spun cercetătorii.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Micul dejun diferă de la o țară la alta. Dacă mergi în Marea Britanie vei mânca celebrul „ English Breakfast” conține ouă prăjite, bacon, cârnați și fasole în sos de roșii.

Francezii mănâncă croissant cu unt și gem, iar italienii includ cornetto, un fel de croissant, pâine prăjită cu unt și gem sau biscuiți.

Micul dejun românesc este variat – cerealele cu lapte sunt cele mai populare în rândul copiilor. 62% dintre români includ ouă, brânzeturi și iaurt, arată un studiu iSense Solutions. 50% dintre români consumă și mezeluri, iar 25% includ fructe și legume.

Citește și