• Cei 3 factori decisivi sunt mișcarea, alimentația și hidratarea
  • Obiceiurile simple, de zi cu zi, îți activează metabolismul
  • E. Peptea: Micul dejun ar trebui să nu conțină carbohidrați, ci lipide sau proteine

Vrei să ai un corp fit pentru vară? Specialiștii recomandă un stil de viață activ. Dar pentru acest lucru nu este necesar doar să mergi la sală. Hidratarea, somnul și alimentația joacă toate un rol important în a te menține fit. Un antrenament bun conține atât exerciții cu greutăți dar și cardio. Este important să ai o alimentație corectă pentru un antrenament bun.

Cum ar trebui să arate un antrenament corect?

Masa musculară crescută, bineînțeles, cu antrenamente cu greutăți, cu intesitate între 50 si 80% din potențialul maxim, ne va crește și rata metabolică. Nu uitați să adăugați și o parte de exerciții cardio la finalul antrenamentului, 10-15 min cu intesitate mai mare, unde putem alterna intensitate mare cu cea redusa”, spune Emil Peptea, antrenor de fitness.

Intermitent fasting este o metodă bună de a slăbi

”Atunci când reducem caloric semnificativ rația zilnică, ele se sintetizează mult mai eficient și sunt mult mai biodisponibile prelungindu-ne viața prin simplul atac al radicalilor liberi care ne invadeazî din momentul în care ne naștem. Dacă vorbim despre postul intermitent trebuie sa facem precizarea ca nu mănânci 16 ore în rest în cele 8 ore mănânci orice, nu înseamnă că este un post intermitent corect. Intradevar exista limita de 8 ore in care ratia metabolica e deschisa dar asta nu inseamna ca este si un program alimentar eficient pe terment lung”, spune Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

Citește și