- Vladimir Vîrzob a inventat la doar 15 ani o baterie nucleară KN-9.
- Elevii de liceu au inventat o vestă antiglonț care detectează nivelul de impact.
- Profesor: „Eu ca să fac un cod îmi ia o săptămână, lor le ia o zi”.
Un copil de 15 ani inventează o baterie nucleară KN-9 de dimensiunea unei doze de suc și este supranumit „micul Einstein al României”. Elevi de liceu știu mai multe despre Inteligența Artificială decât Sam Altman și iau medalii de aur și argint la olimpiadele de profil. Este lumea lor. A tinerilor care cresc cu tehnologia și o înțeleg mai bine decât generațiile care pot doar să se adapteze.
Advertisment
„Am proiectat-o să reziste până la 100 de ani, iar ca energie bateria poate produce între 0,2 și 0,7 mw/h. Ar putea să acopere consumul unui cartier rezidențial cu aproximativ 20 de blocuri. Crezi într-o lume în care bateria ta ar putea să îți aducă succesul? Eu sper ca la un moment dat aceasta să se concretizeze și da, sunt încrezător!”, a explicat Vladimir Vîrzob, inventator baterie nucleară KN-9.
Acum știi pe ce lume trăiești. Pe cea a tinerilor geniali. Iar cei care îi instruiesc sunt perfect conștienți de potențialul nelimitat al unei minți tinere.
Recomandări
„Aplică foarte ușor. Vorbeam de faptul că știu ei mai mult ca mine, da este foarte adevărat. Eu ca să fac un cod îmi ia o săptămână, ei ca să facă un cod le ia o zi. Surpriza mea mare este că ei depășesc ceea ce am văzut eu că e nevoie. Am dezvoltat o vestă antiglonț, care a fost testata in poligonul de tragere, care detecta nivelele de impact si le transmitea către centrul medical // inclusiv daca are pierderi de sange”, a spus Marius Dumitresccu, profesor de instruire practică.
Citește și
- Acum știi pe ce lume trăiești. Florin Jipa: „România este țara cea mai apropiată de frontul din Ucraina și cea mai vulnerabilă”
- Probele din cadrul Triatlonului paralimpic au fost amânate din cauza calităţii apei din Sena
- Agențiile pentru demisie câștigă popularitate în Japonia. Ele sunt o soluție pentru cultura de suprasolicitare
Partenerii noștri